Belediyemizden Çölyak Hastalarına Seminer



Yıllardır Çölyak hastalarına destek olan Belediyemiz Çölyak Hastalığında Beslenme ve Psikolojik Yansımaları Semineri düzenlendi.

2020 yılından buyana Sosyal Market içerisinde Çölyak hastaları için 71 ürün bulundurarak onlara destek olan Şahinbey Belediyesi 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’ne özel Çölyak Hastalığında Beslenme ve Çölyak Hastalığının Psikolojik Yansımaları semineri düzenledi.

Çölyak Hastalarımızın Yanındayız

Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Çölyak hastalarına 71 ürünü hastalıkla ilgili raporlarını getirmeleri durumunda ücretsiz verdiklerini belirterek, “Bu gün 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü. Bu bir rahatsızlık ve hepimizin başına gelebilecek bir durum. Fakat toplumda çok bilinmeyen bir hastalık ve glütensiz malzemeler bulmakta çok zor. Parası olanda olmayanda bunun sıkıntısını yaşıyor. Biz Şahinbey Belediyesi olarak sosyal markette glütensiz bir bölüm açtık. Şu anda 71 çeşit ürünü Çölyak Hastalığı olan vatandaşlarımıza hastalıkları ile ilgili raporlarını getirmeleri halinde ücretsiz olarak ulaştırıyoruz. Bizim amacımız hastaların sıkıntı yaşamaması. Türkiye’de bunu uygulayan başka bir belediye yok. Sizler bizim için çok değerli ve kıymetlisiniz. Bir kişinin talebi bizim için önemli. Ben programda emeği geçen ilgili kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Mehmet TAHMAZOĞLU'nun Kişisel Sitesidir